Lite om mig

Föddes i Göteborg 1945. Latinstudent, handbollsmålvakt, ordlekare, itutagare. Instämmer med Tage Danielsson om att “folk utan humor har jag svårt att ta på allvar”.

Flyttade till Värmland och Uddeholmsbolaget 1970. Efter fem år som industriell marknadsförare började jag jobba med utbildning och ledarskap, blev koncernens utbildningschef, startade KRESAM tillsammans med mina arbetskamrater och har sedan slutet av sjuttiotalet anlitats som mental trädgårdsmästare i företag, förvaltningar och bygder.

Min bransch är ”in-, kon- och transpiration” inom områdena människment, bygdebegeistring och edutainment.

Det innebär att jag gärna far ut i det blå för att hämta idéer och arbetslust, helst tillsammans med professionella vänner och alltid med målet att landa med bägge fötterna på jorden och producera nytta! Den övergripande ambitionen är att hjälpa människor från inlärd hjälplöshet till avlärd dito.

Mina tankemodeller och perspektiv avviker ibland något från etablerade sanningar och strukturer, men icke desto mindre – ibland just därför – har de lett till goda resultat. På den här bloggen vill jag peka på vikten av ”tänkniksprång” och modet att pröva nya lösningar. Och att motivation är en bättre drivkraft än ”hotivation”.bengt_gitarr

Under åren har jag lagt mig till med några olika titlar:

  • mental trädgårdsmästare
  • eldsjälspyroman
  • edutainer
  • optimistminister i Republiken Klarälvdal’n
  • trendbrottsling
  • agent i Underlättelsetjänsten
  • legitimerad lekare
  • kontainer (konferencier & entertainer)

Efter många år som förnyare och samhällsutvecklare kan jag se tillbaka och konstatera att jag är gammal nog att förstå vad jag har varit med om. Dessutom älskar jag att ta med gitarren och kåsera om mina erfarenheter samtidigt som jag väver in en del personliga uppfattningar om vad det är som orsakar tillväxt och motsatsen.

Bengt  Gustavsson

KRESAM AB & BolagsBolaget AB & Republiken Klarälvdal’n
Ängåsen 60, 683 92 Hagfors
Telefon 0563  24080
Mobil 070 5484605
Epost: bengt@kresam.se
Hemsidor: KRESAM & BolagsBolaget & Republiken Klarälvdal’n