Den mentala magnetismen

Vissa har bara sånt flyt. Allt tycks gå deras väg medan andra aldrig lyckas med nånting. Vofför e de på detta viset? Jo, enkelt uttryckt så beror det på att kaka söker maka. Eller ”The Law of Attraction” som det heter i vetenskapligt filosofiska sammanhang.

Jag kallar det för mental magnetism.

Det är lätt att skylla på andra, på omständigheterna, på otur. En del gör vad som helst för att slippa ta både i och ansvar. I slutändan handlar det om din inställning, du är som en parabol i Universum. Är du pessimistisk så drar du till dig negativ energi, är du optimistisk så attraherar du möjligheter och lösningar.

Mental magnetism är en ekologisk hemlighet som inte lärs ut i våra skolor eftersom de skall vila på vetenskaplig grund och akademiker styrs ju enbart av hjärnan. Hjärtats uppgift är att pumpa blod så att de kan tänka logiskt. Fast om vi kan acceptera att Albert Einstein var vetenskapsman så kanske det ändå finns en öppning till de påkôstades hjärtan för så här formulerar han det: ”Allt är energi och därmed basta. Matcha den frekvensen med den verklighet du vill skapa och det blir som du tänkt dig. Det kan inte bli på något annat sätt. Detta är inte filosofi, det är fysik.”

”Om du vill vara lycklig så bli det!” skrev Leo Tolstoy. Valet är ditt eget och harmoni är en förutsättning för att lyckas. I en tidigare krönika berättade jag om verkstadsföretaget som ökade omsättningen med 900% när chefen satsade på personalens välbefinnande. Lite konstigt, kan tyckas, att använda ”lycka” som organisationsmodell men det är bästa sättet att nå målen. Och mål och visioner måste vi ha så att medvinden vet åt vilket håll den skall blåsa.

”Mellanlägen gifva icke medelvärme.” Så stod det på värmereglagen i de gamla järnvägskupéerna och så har jag mestadels levt mitt liv. 100% engagemang eller inte alls, inga halvmesyrer. Därför har jag oftast haft självförvållat flyt i det jag företagit mig redan innan jag hörde talas om The Law of Attraction och Einsteins antiflumdogm. Som den byfåne jag är tror jag nämligen att allt är möjligt.

När vi gör någonting mer än gärna så gör vi det av hela vårt hjärta, gör allt för att lyckas. Den mentala magnetismen kan formuleras så här: Mer än hjärna.

Det här inlägget postades i Krönikor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *