Jag röstar för allmän folkpassion

Snart är det val och allt är sig likt. Väljarnas respekt skall vinnas genom ständiga trakasserier av det andra blocket vilket innebär åsiktsmobbning av den halva av befolkningen som är dumma nog att hålla på fel parti. Kan man inte vinna ett val på egna meriter? – ”De andra är bra, men vi är bättre! Och vi håller vad vi lovar för vi är pålitliker!”

Budskapet är som vanligt: ”Rösta på oss så skall vi ta hand om dig!”

Men jag vill inte bli omhändertagen! Tänk om det funnes ett parti som lovade att ”om vi vinner så får vi bygga Sveriges framtid tillsammans. Vi föreslår en allmän folkpassion där samhällstjänst inte längre är ett straff utan ett sätt att sänka din skatt genom frivilliga insatser i samhällets tjänst.”

Själv gick jag i passion redan när jag föddes och trots omgivningens idoga försök att anpassa mig är jag hellre frisk än normal. Efter alla mina år som VIP (Very Impatient Person – vår arbetsmetod kallas ”vips!”) tror jag mig nu ha tillväxtgåtans daVinci-kod.

Livets enkla val är att växa eller dö, om inte av undernäring så av tristess. Men var finns de inspirerande visionerna, tänkniksprången och utmaningarna i valdebatten? Det enda vi matas med är lockprisandet av skattetekniska extraerbjudanden och en månglarfald överbud om högre bidrag. 

Politiken har verkligen skapat sin marknad av gapande fågelungar. Överallt och hela tiden ser jag den inlärda hjälplösheten, de mantraliknande kraven på att nånannan skall ta ansvar och garantera tryggheten. Men att bli vuxen är att lära sig leva av egen kraft och bidra till gemenskapandet. När du kan hantera livets olika situationer så har du den enda trygghet som ingen kan ta ifrån dig.

Ett svenskt passionssystem kan se ut på olika sätt, men vi kan tänka oss Sverige som en allt segare dator på grund av konflikter och låsningar. Lösningen är enkel och beprövad: En omstart. Vi behöver inte tillföra några nya resurser, bara stänga av och låta det naturliga operativsystemet ladda om oss.

Eller också vänder vi helt enkelt blad och startar en New Page-rörelse.

I BolagsBolaget ser vi ett hoppingivande mönster. Hos oss tar man anställning för att pröva en affärsidé inklusive sina vingar och just nu har vi över fyrahundra självanställda. Man skulle kunna tro att de som så småningom slutar hos oss gör det för att starta eget, men icke så – de flesta av dem erbjuds ett fast jobb av en väldigt nöjd kund. De har, kan man säga, fakturerat sig in på arbetsmarknaden och det är något magiskt som händer med oss när vi tar ansvar för vårt eget (arbets)liv. Att bestämma sig för att göra sitt bästa är inte det sämsta. Framgångarna stärker vår förmåga att sikta mot stjärnorna och det personliga ambitionssortimentet utökas allt eftersom med nya djärva mål.  

De som väljer att stanna kvar i sin inlärda hjälplöshet vågar däremot inte sträva efter vad de egentligen vill ha här i livet utan nöjer sig med vad de tror att de kan få. Av nånannan.

Trygga välfärden med en enda passionspoäng! Genom att fatta den. 

Varsågod och välj!

Det här inlägget postades i Krönikor. Bokmärk permalänken.

14 svar på Jag röstar för allmän folkpassion

  1. Pingback: Tweets that mention Bengts Bokstaveri & Blogg » Jag röstar för allmän folkpassion -- Topsy.com

  2. Pingback: Klart inte allt är bra | Grenfeldt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *